RESPONSIVE DESIGN – ОТГОВОРЪТ НА ОТГОВОРНИТЕ В ИНТЕРНЕТ

15 Август 2013

Чаках на летището мой приятел, но бях забравил разписанието на полетите. Извадих смартфона си и влязох в интернет страницата на авиокомпанията, за да видя колко време остава до кацането на самолета. В продължение на 10 минути се лутах от пълната към мобилната версия на сайта, тъй като вместо да търся разписанието, аз се занимавах с това да намеря на коя от двете версии мога да въведа номера на полета. Тъй като съм свикнал да не отделям повече от минута-две на подобни изживявания и вече бях  „леко ядосан“, се наложи да паркирам на платения паркинг на летището  и да получа необходимата информация от гишето на авиокомпанията. Тогава си задодох въпроса: защо имам смартфон и защо плащам за  моблен интернет, когато не мога да ги използвам? Проблемът, разбира се, не беше в телефона или интернета! Просто сайтът не се беше погрижил да улесни потребителите си или услугите му са насочени само към онези, които използват компютри.

Какво са пропуснали създателите на тази интернет страница?

Responsive design е универсален способ да представите съдържанието на сайта Ви на всякакъв вид устройства, работещи с интернет (компютър, таблет, смартфон).

 

Бъдете адаптивни към времето, в което живеете!  

За добро или лошо промените в технолгиите и софтуерните продукти настъпват по-бързо,  отколкото се менят нашите нагласи да купуваме нов компютър  или мобилното  устройство. Ето защо универсалният подход към всички видове браузъри, мобилни устройства, компютри ще Ви спести време, средства, нерви и няма да бъде пречка пред Вашите клиенти да достигнат до съдържанието на интернет страницата Ви.  Именно тук е ролята на  Responsive design – дизайн адаптивен към телефон, компюютър, таблет,  без значение от какъв браузър го отваряте - сайтът с Responsive design  се вижда по един и същи начин навсякъде.  Когато излезе ново технологично решение за ползване на интернет, няма да Ви се налага да правите нов сайт, приложим към новото устройство, тъй като  Responsive design е универсален способ да представите съдържанието на сайта на всякакъв вид устройства, работещи с интернет.

  Предимства на responsive design:

·         Единна корпоративна визия пред потребителите, достъпна през смартфон, таблет и компютър

·         улеснява индексацията от Google и оптимизацията за търсачки

·         навигацията е съобразена с устройството, през което се отваря

·         има един линк за мобилна и основна версия, с което Вие поддържате само един сайт

Назад